Detalji teške saobraćajne nesreće kod Mrkonjić Grada: Poginula jedna žena

1
Radiosarajevo.ba
Detalji teške saobraćajne nesreće kod Mrkonjić Grada: Poginula jedna žena
Foto: Tužilaštvo BiH / MUP RS

Četrdesetsedmogodišnja D. A. preminula je usljed teških povreda koje je zadobila u saobraćajnoj nesreći u Mrkonjć Gradu - Jezero u ponedjeljak, 22. maja.

Policijska uprava Mrkonjić Grad saopćila je da se tragična nesreća dogodila na magistralnom putu Mrkonjić Grad-Jezero, u mjestu Majdan, oko 14.20 sati.

"U nesreći su učestvovali mercedes kojim je upravljao E.K. sa kojim se u vozilu nalazila saputnica A.K., oboje iz Velike Kladuše i audi kojim je upravljala D.A. iz Mrkonjić Grada. U ovoj saobraćajnoj nesreći tjelesne povrede su zadobili D.A., E.K. i A.K. kojima je medicinska pomoć ukazana u Dom zdravlja Mrkonjić Grad, nakon čega je D.A. na dalje liječenje upućena u Univerzitetsko klinički centar RS-a gdje je naknadno preminula", naglasili su iz policije.

Nikšić: Ušli smo u političku krizu. Svaki čas neko prepucavanje i ultimatumi

Nikšić: Ušli smo u političku krizu. Svaki čas neko prepucavanje i ultimatumi

Uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad, uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja uzroka nastanka saobraćajne nesreće.

Kako se saznaje, E.K. i A.K. su na upućeni na dalje liječenje u Dom zdravlja Jajce, piše Srpska info.

Podsjetimo, iz UKC RS za medije iz bh. entiteta RS su naveli da je pacijentkinja D. A. operisana nakon što je primljena u UKC, ali je preminula usljed težine povreda i uprkos svim naporima ljekara i medicinskog osoblja.

Od strane postupajućeg tužioca naložena je obdukcija tijela smrtno stradale koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS-a u Banjoj Luci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije