Detalji teške nesreće kod Sarajeva: Poginula žena, muškarac prevezen na KCUS

0
Radiosarajevo.ba
Detalji teške nesreće kod Sarajeva: Poginula žena, muškarac prevezen na KCUS
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / KCUS

Na području Općine Ilijaš, na dionici autoputa u mjestu Kadarići, nedaleko od Sarajeva, poginula je jedna osoba.

"Dana 8. aprila 2024. godine u 13:45 sati u mjestu Kadarići, područje općine Ilijaš, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do skretanja u desnu stranu, udara u metalnu zaštitnu ogradu, a potom skretanja van kolovoza putničkog motornog vozila 'Ford Fiesta', kojim je upravljao M.Lj., rođen 1962. godine, nastanjen u Travniku.

Od zadobijenih povreda, na mjestu nesreće stradala je putnica iz navedenog vozila S.Lj., rođena 1964. godine, nastanjena u Travniku, a smrt je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo u 14:43 sati", saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Teške tjelesne povrede zadobio je 62-godišnji vozač, a ljekarska pomoć mu je ukazana na KUM-u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržan na daljem liječenju.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je rukovodio uviđajem, a obavili su ga pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije