Detalji stravičnog zločina u BiH: Poznanika izbo nožem, pa otišao na piće

0
Radiosarajevo.ba
Detalji stravičnog zločina u BiH: Poznanika izbo nožem, pa otišao na piće
Foto: V. Mitrović / Mjesto zločina

Dejan Ljubojević (23) nakon što je brutalno ubio poznanika Aleksandra Vukovića (26) zvanog Cigo, otišao je na benzinsku pumpu, gdje je naručio piće i ostao sve do trenutka hapšenja.

Ubistvo se desilo u noći između utorka i srijede ispred prodavnice u selu Međaši kod Bijeljine.

Izvor blizak istrazi pojasnio da se još uvijek ne zna tačan motiv ubistva, kao ni to zbog čega su se njih dvojica tako kasno našli.

Šta se dešava na ulicama Sarajeva? Policajci sa psom izazvali znatiželju građana

Šta se dešava na ulicama Sarajeva? Policajci sa psom izazvali znatiželju građana

"Njih dvojica su se u noći između utorka i srijede našli ispred prodavnice i spomenika u Međašima, ali nikome nije poznato razlog njihovog nalaska, kao ni šta je dovelo do sukoba", ističe sagovornik za Srpskainfo.

On dodaje da je najvjerovatnije u jednom trenutku došlo do svađe i sukoba između njih dvojice i Ljubojević je desetak puta nožem ubo Vukovića po cijelom tijelu. Sve se to dešavalo oko 2:30 sati.

"Ubodi su uglavnom bili po stomaku i grudnom košu. Nakon ubistva on je sjeo u svoj automobil i pobjegao, te ostavio Vukovića da krvari. Cigo je telefonom, pozvao policiju i rekao šta se desilo i da je u veoma lošem stanju", naveo je izvor.

Na lice mjesta odmah je upućena policijska patrola, a policija je obavijestila i Hitnu pomoć.

"Kada su došli na lice mjesta Vuković je još bio živ i tu mu je odmah pružena ljekarska pomoć, a zatim je prevezen u bolnicu u Bijeljinu. On je bio svjestan i ljekarima je rekao da ga je nožem izbo Ljubojević. Međutim, sat vremena kasnije je preminuo od veoma teških povreda", ističe pomenuti izvor.

Policija je odmah pokrenula veliku potragu za osumnjičenim i nakon četiri sata, on je pronađen.

"Ubica je u 6.25 časova nađen na benzinskoj pumpi, gdje je mirno sjedeo i pio piće. Prema prvim informacijama bio je pod uticajem alkohola. On je odmah uhapšen i priveden u službene prostorije", stiče izvor iz istrage.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije