Detalji sa suđenja za nesreću ispred Predsjedništva: Mudželet vozio 100 na sat

Radiosarajevo.ba
Detalji sa suđenja za nesreću ispred Predsjedništva: Mudželet vozio 100 na sat

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu u toku je suđenje Kerimu Mudželetu, osumnjičenom da je skrivio saobraćajnu nesreću kraj zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu, kada je poginula 26-godišnja državljanka Srbije Jelena Opričić.

Podsjećamo vas da se nesreća dogodila u junu prošle godine, a uz Jelenu, koja je poginula dok je stajala na tramvajskoj stanici, teško je povrijeđen i 31-godišnji Nijemac Jorg Eistfeld Reschke.

Prema optužnici, Mudželet je vozio Peugoet te je, uslijed neprilagođene brzine, udario Opričićevu, a zatim u konstrukciju tramvajskog stajališta i kiosk. Uslijed udara, metalna konstrukcija je pala na Reschkea i povrijedila ga, dok se djevojka našla ispod točkova vozila i na mjestu preminula.

Na jučerašnjem ročištu u Sudu, iskaz je dao dugogodišnji sudski saobraćajni vještak Ševal Kovačević.

Prema njegovim riječima, Mudželet (koji te večeri nije pod utjecajem alkohola ili opijata) je, prije sudara, vozio brzinom od skoro 100 kilometara na sat!

Ovo znači da mu je trebalo oko 70 metara da se zaustavi... stradali pješaci situaciju nisu mogli izbjeći.

Mudželetov advokat Alen Nakić tražio je jučer i da se optuženom ukine pritvor, no sudsko vijeće odbilo je prijedlog.

Pokušao je Nakić osporiti i iskaz Ševala Kovačevića, riječima da je njegov nalaz nezakonit jer nije imao naredbu Tužilaštva, čiji su predstavnici kazali kako su izdali naredbu, ali naknadno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije