Detalji ranjavanja na Alipašinom Polju: Priveden 23-godišnjak

Fena
Detalji ranjavanja na Alipašinom Polju: Priveden 23-godišnjak
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
U popodnevnim satima u sarajevskom naselju Alipašino Polje došlo je do upotrebe vatrenog oružja prilikom kojeg je ranjena ženska osoba.

Oko 17.15 sati danas je ZHMP Kantona Sarajevo obavijestio MUP Kantona Sarajevo, da je njihova ekipa intervenirala u ulici Trg Solidarnosti broj 33, općina Novi Grad Sarajevo pruživši ljekarsku pomoć ženskoj osobi povrijeđenoj iz vatrenog oružja.

Odmah na lice mjesta je upućena patrola policijskih službenika, gdje su zatekli povrijeđenu Č. I. rođenu (1992) i T. R. (1993), oboje iz Sarajeva.

U razgovoru s njima policijski službenici su došli do saznanja da je do povrede najvjerovatnije došlo tokom nestručnog rukovanja vatrenim oružjem od T. R., koji je doveden u službene prostorije PS Novi Grad i nalazi se pod nadzorom policije.

U neposrednoj blizini pronađen je i pištolj iz kog je najvjerovatnije ispaljen hitac.

O tome je obavješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici će obaviti uviđaj na licu mjesta.

Povrijeđenoj osobi ljekarska pomoć je ukazana u UKC Sarajevo, kojom prilikom je konstatirano daje zadobila neutvrđen stepen povreda u predjelu lijeve noge.

Policijski službenici poduzimaju potrebne mjere i radnje na potpunom dokumentovanju i rasvjetljavanju tog događaja, saopćeno je iz MUPKS-a.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije