Detalji pucnjave u Hrasnom: Policija uhapsila jednu osobu

Radiosarajevo.ba
Detalji pucnjave u Hrasnom: Policija uhapsila jednu osobu
/ FOTO: Radiosarajevo.ba

Jedna osoba povrijeđena je sinoć u pucnjavi koja se dogodila u sarajevskom naselju Hrasno, a napadač je uhapšen ubrzo nakon pucnjave, potvrđeno je jutros iz Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo.

FOTO: Pucnjava u sarajevskom naselju Hrasno, jedna osoba ranjena 

U policijskom izvještaju piše da je u 18.50 sati, Druga policijska stanica obaviještena da je u ulici Azize Šaćirbegović, općina Novo Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Tom prilikom je povrijeđen A.D., rođen 1989. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u KCU u Sarajevu, gdje se ljekar nije mogao izjasniti o stepenu povreda, a na Klinici za ortopediju i traumatologiju je zadržan na daljem liječenju. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su došli do saznanja da je izvršilac pomenutog krivičnog djela M. E. iz Sarajeva s kojim se u društvu nalazio T. S. iz Sarajeva.

Spomenutog dana u 20.15 sati u ulici Trg žrtava Srebrenice, općina Novo Sarajevo, pronađen je i uhapđen T. S., rođen 1986. godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 33. KZFBiH (Pomaganje) u izvršenju krivičnog djela iz člana 323. KZFBiH (Izazivanje opće opasnosti). 

O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a T. S. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenog krivičnog djela, kao i pronalasku osumnjičenog M. E.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije