Detalji pucnjave na Kovačićima: Ranili P. N. i pobjegli

Radiosarajevo.ba
Detalji pucnjave na Kovačićima: Ranili P. N. i pobjegli
Tokom jučerašnjeg dana u 20.20 sati, Đ.S. iz Sarajeva obavijestio je II PU da je na raskrsnici ulica Zagrebačka - Grbavička, općina Novo Sarajevo, nepoznata osoba upotrijebila vatreno oružje.

Nakon pucnjave, nepoznato lice se sa A.K. iz Sarajeva, putničkim motornim vozilom marke “Audi A-3”, udaljilo u nepoznatom pravcu. Tom prilikom je dejstvom iz vatrenog oružja povrijeđen P.N., rođen 1984. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržan na daljem liječenju, a ljekari su mu konstatirali teške tjelesne povrede.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo. Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, policijski službenici I PU su rano jutros u ulici Asima Ferhatovića, općina Centar Sarajevo, pronašli i uhapsili A.K. rođen 1990. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja  osnova sumnje da se može dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela iz člana 166., a u vezi s članom 28. KZ F BiH (ubistvo u pokušaju).

Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju opisanog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku drugog izvršioca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije