Detalji pucnjave na Ilidži: Uhapšen Emir Škaljo, granični policajac

3
Radiosarajevo.ba
Detalji pucnjave na Ilidži: Uhapšen Emir Škaljo, granični policajac
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / MUP KS

U ulici Edhema Eke Džubura u sarajevskoj općini Ilidža jučer, 20. jula, uhapšen je E. Š. (37) iz Zenice, nakon što je pucao i bez povoda napao dvojicu muškaraca, od kojih je jedan maloljetan.

Osumnjičeni Emir Škaljo predat je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

"Sutra će biti odluka o daljim mjerama prema osumnjičenom", potvrdila je Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Podsjećamo, sve je počelo u četvrtak u 19.45 sati u spomenutoj ulici kada je Policijska uprava Ilidža zaprimila prijavu da je došlo do fizičkog sukoba više osoba i upotrebe vatrenog oružja.

Izlaskom na mjesto događaja, utvrđeno je da se osumnjičeni muškarac bez ikakvog povoda sukobio sa dvije osobe, koristeći fizičku snagu i biber sprej, pri čemu je nanio teške povrede 37-godišnjem M. K, dok je jedan malololjetnik zadobio lakše povrede.

Utvrđeno je da je E. Š. ispalio jedan hitac iz pištolja, pri čemu nije bilo povrijeđenih osoba, dok je upotrebom podesnih predmeta pričinio materijalnu štetu na tri parkirana vozila.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stana i garaže koje koristi osumnjičeni, gdje su pronađena dva pištolja s pripadajućim okvirovima i 30 metaka, - 79 metaka različitog kalibra i dijelovi automatske puške.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije