Novi detalji pokušaja ubistva u Istočnom Sarajevu: U žrtvu ispalio sedam hitaca

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji pokušaja ubistva u Istočnom Sarajevu: U žrtvu ispalio sedam hitaca
Foto: MUP RS / MUP RS / Ilustracija

Okružni sud u Istočnom Sarajevu odredio je pritvor Borisu M. zbog pokušaja ubistva Nemanje G., u kojeg je tokom proteklog vikenda u kafani u Istočnom Novom Sarajevu ispalio sedam metaka iz pištolja i teško ga ranio u noge.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu jučer je podnijelo Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu prijedlog za određivanje pritvora zbog sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva kao i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i ekspolozivnih materija, a sud je to prihvatio.

Pritvor mu po ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana, odnosno do 5. januara 2023. godine.

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Nove informacije o pokušaju ubistva u Istočnom Sarajevu: Muškarcu pucao u noge i pobjegao

Nove informacije o pokušaju ubistva u Istočnom Sarajevu: Muškarcu pucao u noge i pobjegao

Podsjetimo, slučaj je policiji prijavljen u subotu oko 1.05 sati te su tragali za osumnjičenim Borisom M. kojeg terete da je u subotu u ulici Vuka Karadžića nakon verbalne prepirke sa žrtvom izašao iz ugostiteljskog objekta "Rakija Bar", pa taksijem otišao do kuće i uzeo pištolj.

Potom se kako navode iz Tužilaštva, istim taksijem vratio do ugostiteljskog objekta i sa ulaznih vrata pucao iz pištolja u Nemanju G.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo naveli su da je osumnjičeni imao namjeru da ubije oštećenog.

U njega je ispalio sedam metaka kalibra 7,65 milimetara a neki meci su pogodili jaknu koja se nalazila na stolici na kojoj je sjedio oštećeni.

Drugi meci su ga pogodili u noge usljed čega je zadobio povrede - odnosno prostrijelne rane, a napadač je pobjegao.

Branilac osumnjičenog osporavao je pravnu kvalifikaciju krivičnog djela i ističe da je osumnjičeni priznao da je ispalio sedam metaka jer ga je oštećeni pljunuo u lice.

Također, navodi da se osumnjičeni javio braniocu i u prisustvu istog predao policiji, te da je spreman da preda pištolj policajcima. Osumnjičeni je istakao da se kaje zbog izvršenog djela.

Nakon pucnjave, osumnjičeni je oružje sakrio na njemu poznatu lokaciju i nije pronađeno izvršenim pretresima stana i prostorija koje koristi, kao ni odjevni predmeti koje je te večeri nosio, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije