Detalji drame u Sarajevu: Lažni policajci ga vezali u stanu pa se pred njim drogirali

0
A. Ka.
Detalji drame u Sarajevu: Lažni policajci ga vezali u stanu pa se pred njim drogirali
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija policije (na slici nije prikazan događaj opisan u tekstu)

Prava drama odigrala se sinoć u stanu u ulici Muhameda Hadžijahića u sarajevskoj općini Centar. Na meti četiri maskirana pljačkaša našao se E. D. iz Sarajeva.

Kako saznajemo od izvora bliskih istrazi, razbojnici su pokucali na vrata Sarajlije. Predstavili su se kao policajci. E. D. je, ne sluteći šta mu se sprema, otvorio vrata, nakon čega je uslijedio pravi horor.

Prvo su ga poprskali papar sprejom, a nakon što su ga onesposobili, počeli su ga udarati.

Tragedija u Sarajevu: U nesreći poginulo 2-godišnje dijete, uhapšen vozač Mercedesa (34)

Tragedija u Sarajevu: U nesreći poginulo 2-godišnje dijete, uhapšen vozač Mercedesa (34)

Oteli torbicu

Pljačkaši se nisu zaustavili te su vezali nesretnog E. D. Drski pljačkaši su potom izvadili narkotike te se drogirali pred žrtvom.

Potom su mu oteli torbicu sa novcem, dokumentima i ključevima, nanijevši mu lakše povrede. Prema nepotvrđenim informacijama, među plijenom je bio i televizor.

Razbojnici su se potom odšetali, a nesretni E. D. je počeo dozivati pomoć. Komšije su čule njegovo zapomaganje, nakon čega je alarmirana policija.

Povrijeđenom je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, nakon čega je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Spid i marihuana

No, tu priča nije završena. Izvor portala Radiosarajevo.ba nam je otkrio da su policajci u stanu pronašli određenu količinu spida i marihuane, zbog čega su se u čitav slučaj umiješali i inspektori za narkotike. Kako saznajemo, ispituje se da li oštećeni ima veze s pronađenom drogom.

Policajci su obavili uviđaj i uzuzeli dokaze, kao i drogu, a sprovode se i druge istražne mjere i radnje kako bi se rasvijetlio ovaj zamršeni slučaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije