Detalji nesreće koja je potresla BiH: Jedan brat poginuo, druga dva teže povrijeđena

Radiosarajevo.ba
Detalji nesreće koja je potresla BiH: Jedan brat poginuo, druga dva teže povrijeđena
Foto: Glas Srpske / Detalji nesreće kod Bosanske Gradiške

Borislav Bosnić (37) je poginuo, a njegova dva brata teže su povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 21 sat na regionalnom putu Vrbaška-Mrakovica u mjestu Donji Podgradci, kod Bosanske Gradiške, kada je automobil Renault Megan sletio s puta.

"U saobraćajnoj nesreći učestvovao je Borislav Bosnić iz mjesta Mašići, Gradiška, koji je upravljao putničkim automobilom marke "reno megan", a koji je prilikom nezgode smrtno nastradao, dok su tjelesene povrede zadobili suvozač B.S. (31)  i putnik B.D. (27) iz mjesta Mašići", saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Stravična nesreća kod Bosanske Gradiške: Jedna osoba smrtno stradala

Dvije osobe teško povrijeđene

Prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo kada je vozač, prilikom preticanja, izgubio kontrolu nad automobilom koji je sletio u kanal i udario u betonski propust. Od siline udara vozač je stradao na licu mjesta, dok su njegova braća prevezena u bolnicu.

Stevo (31) i Dragojlo (27) Bosnić koji su zadobili povrede u teškoj nesreći zbrinuti su u bolnici u Bosanskoj Gradiški. Stevo Bosnić je zadobio lomove nosa i kosti na ruci, a Dragojlo je pušten na kućno liječenje.

Uviđaj na licu mjesta obavio je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Goran Rakić.

Prema posljednjim informacijamanaložena je i obdukcija smrtno nastradalog lica koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije