Detalji jezivog zločina u Brčkom: Pijančio u kući žrtve pa ga ubio

0
Fena
Detalji jezivog zločina u Brčkom: Pijančio u kući žrtve pa ga ubio
Foto: Otisak.ba / Policija Brčko Distrikta

Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH, Osnovni sud odredio je pritvor Mirku Andriću (49), osumnjičenom da je prije nekoliko dana u mjestu Gornjem Zovik, južno od Brčkog, ubio Lovru Čerkezovića.

Jednomjesečni pritvor Andriću određen je zbog opasnosti da bi utjecajem na svjedoke mogao ometati krivični postupak, navodi se u saopćenju.

"Tužilaštvo Distrikta otvorilo je istragu protiv Andrića zbog sumnje da je prije nekoliko dana u Gornjem Zoviku, zaseoku Bunarić, u blizini planinarskog doma Sveti Bernard lišio života Čerkezovića. Kako se navodi u naredbi o provođenju istrage, nakon što su se uz konzumiranje alkoholnih pića družili u kući žrtve, u susjednom naselju Boće, oni su Lovrinim automobilom došli do Bunarića, a u toku vožnje došlo je do verbalne prepirke i skretanja na šumski put u blizini planinskog doma Sveti Bernard. Izašavši iz auta nastavili su prepirku, a potom je osumnjičeni više puta udario žrtvu rukama i nogama po tijelu i glavi, a zatim i tupim predmetom u predjelu leđa, oborivši ga na zemlju. Svjestan da takvom radnjom može nastupiti njegova smrt, Mirko je uhvatio Lovru za vrat objema rukama stiskajući ga upotrebom fizičke snage i lupajući ga tako više puta glavom od zemlju, na koji način ga je lišio života", navedeno je prijedlogu za određivanje pritvora.

Savjeti koji će vam olakšati trudnoću

Savjeti koji će vam olakšati trudnoću

Pošto je 24. juna uhapšen, policija je nad njim izvršila kriminalističku obradu nakon čega ga je jučer, 25. juna, predala Tužilaštvu.

Tužilaštvo je u prijedlogu ocijenilo da postoji opasnost od bijega osumnjičenog, kao i bojazan da bi utjecajem na svjedoke mogao ometati krivični postupak.

Radi se o krivičnom djelu koje je posebno teško, s obzirom na način izvršenja i posljedice, te da bi puštanje osumnjičenog na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, saopćeno je iz Tužilaštva Distrikta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije