Detalji akcije u BiH: Iza zapljene droge vrijedne više od 100.000 KM stoji državljanka Hrvatske

0
Radiosarajevo.ba
Detalji akcije u BiH: Iza zapljene droge vrijedne više od 100.000 KM stoji državljanka Hrvatske
Foto: InfoBijeljina / Velika akcija policije u BiH

Policija je u Pelagićevu pronašla skoro 26 kilograma marihuane vrijedne više od 100.000 KM, a uhapšena je osumnjičena državljanka Hrvatske Danijela D. (44).

Kako je potvrđeno Nezavisnim novinama, uhapšena žena je od ranije poznata policiji po krivičnim djelima, a osim veće količine narkotika, policija je pronašla automatsku pušku, tri ručne bombe i tri mobitela.

Načelnik Policijske uprave Bijeljina Stjepan Terzić, uz navođenje inicijala uhapšene osobe, precizirao je da je policija u utorak na području Pelagićeva pronašla 25,6 kilograma skanka, oko 500 grama hašiša i naoružanje.

Alma je s troje djece skočila u rijeku, suprug uhapšen: ‘Svađali su se i tjerao je iz kuće‘

Alma je s troje djece skočila u rijeku, suprug uhapšen: ‘Svađali su se i tjerao je iz kuće‘

Policijska akcija u BiH: Zaplijenjeno više od 25 kilograma marihuane, uhapšen stari znanac policije

Policijska akcija u BiH: Zaplijenjeno više od 25 kilograma marihuane, uhapšen stari znanac policije

Prema njegovim riječima, uhapšenu terete da je počinila krivično neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i ekspolozivnih materija.

Inače, tržišna vrijednost zaplijenjene marihuane na ilegalnom narko tržištu iznosi između 3.000 i 5.000 KM po kilogramu.

Uhapšena će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

Nakon ispitivanja tužilac će odlučiti o daljim mjerama protiv osumnjičene. Akcija je provedena na osnovu saglasnosti Okružnog javnog tužilaštva u Doboju i uz naredbu dobojskog Osnovnog suda.

Terzić je istakao da su u ovim aktivnostima učestvovali pripadnici Policijske stanice Pelagićevo, zajedno sa pripadnicima Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Bijeljina, a ostvarena je i saradnja u razmjeni podataka sa susjednim policijskim agencijama, naročito sa pripadnicima policije iz Gradačca.

Govoreći o policijskim aktivnostima kada je u pitanju suzbijanje narkotika, Srđan Gajić, načelnik kriminalističke policije PU Bijeljina, rekao je da su za 11 mjeseci ove godine rezultati rada bili više nego odlični kada je riječ o pronalasku narkotika.

"Ne računajući ovu posljednju oduzetu drogu, ukupno je prije toga bilo oduzeto više od 55 kilograma različitih supstanci", rekao je Gajić.

Kako je naveo, riječ je o oko 45,5 kilograma marihuane, devet kilograma spida, heroina više od pola kilograma, 162 grama kokaina, 28 stabljika indijske konoplje i 97 komada medicinskih droga.

Gajić je rekao da je zabilježen i porast broja osoba koja se bave ovim krivičnim djelima, a kada se govori o zaplijenjenim količinama ovo su rekordne količine za Policijske uprave Bijeljina u odnosu na prethodne godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije