! / Dernek iz košmara u BiH: U stanu ga pretukli, oteli mu novac pa ga odvezli vozilom

29. 01. 2022. u 13:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Pripadnici Policijske stanice Bijeljina jučer su uhapsili G. T., S. J., S. P. i P. G. iz Bijeljine i Ugljevika, zbog sumnje da su počinili krivična djela tjelesna povreda i iznuda.

Iz bijeljinske policije saopćeno je da je jučer slučaj prijavio oštećeni.

Prema navodima iz prijave, osumnjičeni, od kojih mu je samo jedan pozvat, pozvali su ga na žurku u stanu u Bijeljini.

Uzeli ključeve od stana i vozila

Oni su počeli fizički da ga napadaju, tražeći od njega novac, razbili su mu mobilni telefon sa prijetnjama da navedni događaj ne prijavljuje policiji.

Nasilnici se nisu zaustavili te su od oštećenog uzeli ključeve od stana i novac koji se nalazio u stanu, kao i ključeve od njegovog vozila.

"Vozilom su ga odvezli prema mjestu Brijesnica kod Bijeljine, gdje su ga držali neko vrijeme nakog čega su mu vratili ključeve od vozila i stana, dok su novac zadržali. Operativnim radom na terenu i brzom reakcijom pripadnika PU Bijeljina, osumnjičeni su identifikovani, pronađeni i uhapšeni", dodaju u policiji.

Kriminalistička obrada

Oštećeni je hospitalizovan u bijeljinskoj bolnici, a o slučaju je obavješten postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

U toku je kriminalistička obrada osumnjičenih.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv G. T., S. J., S. P. i P. G. slijedi Izvještaj zbog sumnje da su počinili krivična djela tjelesna povreda i iznuda.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA