Šipovo / Danas sahrana monahu, ovo su novi detalji potjere za ubicom

09. 12. 2020. u 08:28:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 11

Ubijeni monah Stefan bit će sahranjen danas u Manastiru Glogovac, gdje će prethodno biti služena zaupokojena liturgija.

U saopštenju Uprave manastira navedeno je da, zbog složene epidemiološke situacije i zbog tragičnosti događaja koji je potresao javnost, poslije molitvenog sabiranja oko odra ubijenog monaha Stefana neće biti zadržavanja u manastiru Glogovac.

"Ubijeni monah manastira Glogovac Stefan bio je tih, povučen i miran brat u kojem se krila širokgruda duša puna ljubavi prema svakom čovjeku", saopšeno je ranije iz Eparhije bihaćko-petrovačke povodom ubistva ovog monaha.

Episkop bihaćko-petrovački i rmanjski Sergije uputio je iskreno saučešće sestri počivšeg monaha Miri i svim njegovim srodnicima.

Monah Stefan, kojem je svjetovno ime bilo Miodrag Ačić, zamonašio se 2007. godine u manastiru Ilinje. U Eparhiji bihaćko-petrovačkoj monah Stefan je od 2012. godine kada biva pridružen bratstvu Manastira Glogovac.

Dugogodišnji monah manastira Glogovac u mjestu Babići, opština Šipovo, ubijen je u ponedjeljak u večernjim satima, prenosi ATV.

Pripadnici policije još tragaju za D.Š. koje je osumnjičen da je nožem ubil monaha Stefana (62) u manastiru Glogovac.

Nezvanično, riječ je o Draganu Ševo, Banjalučaninu koji je od ranije poznat policiji. Osumnjičeni je u nekoliko navrata boravio u ovom manastiru.

Podsjetimo, jučer je uhapšen muškarac koji je dovezao osumnjičenog za ubistvo taj dan u manastir. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)