Dan žalosti u Novom Travniku: Dženaza i ukop majke i kćerke na mezarju Kasapovići

Radiosarajevo.ba
Dan žalosti u Novom Travniku: Dženaza i ukop majke i kćerke na mezarju Kasapovići
Foto: Radiosarajevo.ba / Dženaza tragično nastradaloj Azri Hajrić i njenoj kćerki Almi

Za danas je zakazana dženaza tragično nastradalima Azri Hajrić i njenoj kćerki Almi. Dženaza će biti obavljena poslije ikindije-namaza (13.50 sati) u selu Kasapovići kod Novog Travnika.

Azra Hajrić i njeno dijete Alma poginuli su na mjestu nesreće, dok je još troje djece povrijeđeno u strogom centru Novog Travnika kada je 34-godišnji Rustempašić naletio automobilom na njih.

Azra Hajrić se sa četvero djece, od kojih su dva sina glavnog imana u Novom Travniku Harisa ef. Amidžićavraćala s treninga džudoa.

I danas je (bio i jučer) u Novom Travniku dan žalosti. Dan žalosti će se obilježiti spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Novi Travnik i zgradama javnih preduzeća i ustanova kojim je osnivač Općina Novi Travnik.

Na dane žalosti neće se na javnim mjestima održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati muzika u ugostiteljskim objektima.

Obavezuju se elektronski mediji s područja Općine Novi Travnik da svoje programske sadržaje prilagode danima žalosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije