Trebinje / Dadilja iz BiH ukrala zlato u vrijednosti oko 5.000 KM

27. 02. 2021. u 14:34:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 15

Dadilja S. V. iz Trebinja, koja je čuvala djecu kod jedne trebinjske porodice, pokrala je zlato iz njihove kuće. Porodica je sve prijavila policiji u petak ujutro, izjavivši da je vrijednost ukradenog zlatnog nakita oko 5.000 maraka.

Policija je prijavu zaprimila oko 8:30 sati i odmah su izvršili uviđaj u kome su stekli osnov sumnje da je izvršitelj krivičnog djela S. V.

Tokom kriminalističke obrade dadilja je priznala krađu i izjavila da je dio zlata prodala u dvije zlatare, dok je dio koji je ostao kod nje odmah vratila.

U Policijskoj upravi Trebinje, čiji su policajci za svega nekoliko sati riješili slučaj, samo su potvrdili krađu i inicijale počiniteljice, navodeći da su o događaju obavijestili Okružno javno tužiteljstvo u Trebinju koje je naložilo da se izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv S. V., zbog sumnje da je počinila krivično djelo krađa, dostavi u redovnoj proceduri.

U Policijskoj upravi Trebinje su apelirali na sve građane da dobro paze kome otvaraju vrata svoga doma i koga angažiraju po bilo kom osnovu za pomoć u kući.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)