Ćulum osumnjičen za ranjavanje Miloša Moravca

Radiosarajevo.ba
Ćulum osumnjičen za ranjavanje Miloša Moravca

Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci podnijet je izvještaj protiv Đorđa Ćuluma (1980) zbog sumnje da je počinio krivična djela - ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, javlja Fena.

Inače, Ćulum, koji je od ranije poznat policiji kao izvršilac više krivičnih djela, je u bjekstu.

U izvještaju banjalučke policije on se sumnjiči da je, 1. marta ove godine, oko 23:30 sati, u centru Banje Luke, nakon verbalnog i fizičkog sukoba s jednom osobom iz vatrenog oružja nanio toj osobi tešku povredu opasnu po život u vidu prostrijelne rane u predjelu grudnog koša i ruke i neovlašteno na javnom mjestu nosio vatreno oružje. 

Nezvanično, Ćulum je tada hicem iz pištolja ranio Miloša Moravca, nakon što su se posvađali na semaforu zbog saobraćajnog prekršaja.

Đorđe Ćulum je ranije osuđen na dvije godine i šest mjeseci zatvora, nakon što je, zajedno s još tri osobe, proglašen krivim za iznuđivanje 75.000 KM od Ranke Slijepćević i njenog sina Siniše.

Ćulum se, prema navodima u optužnici, teretio da je, zajedno s Vinkom Kneževićem, Dankom Kajganićem i Andrijom Čičićem, Slijepčevićima pozajmio 32.000 KM s kamatom od 15 do 20 posto.

Od januara do septembra 2008. godine na ime kamata prijetnjama su potom iznudili 75.000 KM, te od Slijepčevića tražili da još vrate 115.000 KM po osnovu duga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije