Čudan niz okolnosti zločina kod Doboja: Kako je Hanifa ubila supruga i šta je učinila poslije

2
Radiosarajevo.ba
Čudan niz okolnosti zločina kod Doboja: Kako je Hanifa ubila supruga i šta je učinila poslije
Foto: Nezavisne novine / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Hanifa Mujezinović (59) iz Doboja uhapšena je zbog sumnje da je nakon svađe ubila supruga Hasana Mujezinovića (55) u njihovoj porodičnoj kući u blizini Doboja.

Zločin se desio 2. januara u Suvom Polju kod Doboja, a Mujezinović je pokušala sakriti zločin, u čemu nije uspjela.

Izvor Srpskainfo pojašnjava da je žena počistila kuću i prikrila tragove, te je mislila da će se tako izvući. Međutim, inspektori su odmah posumnjali u njenu priču i ubrzo pronašli dokaze protiv nje.

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Smrtonosna rana

Izvor kaže da je mnogo čudnih stvari oko ovog ubistva, ali i sama rana koju je Hanifa nanijela svom suprugu.

"Ona ga je samo jednom ubola nožem, odnosno posjekla. Da bude još čudnije, posjekla ga je po nadlaktici i on je od te rane iskrvario i preminuo na licu mjesta", pojasnio je naš izvor.

Užas u Doboju: Ubila supruga, pa oprala veš i iznijela tepih kako bi prikrila zločin

Užas u Doboju: Ubila supruga, pa oprala veš i iznijela tepih kako bi prikrila zločin

Prema nezvaničnim informacijama, kobnog dana došlo je do svađe između supružnika Mujezinović.

"Oni su se tada posvađali i počeli da se naguravaju. Najvjerovatnije je tada Hanifa uzela nož i posjekla Hasana iznad lakta ruke. Ljekar koji je prisustvovao uviđaju rekao je da je povreda takva da mu nijedan doktor, da je bio tu u tom trenutku, ne bi mogao spasiti život", ističe izvor.

Izvor pojašnjava da je tada uslijedio nerazuman potez Hanife Mujezinović, koja je odlučila da prikrije ubistvo supruga: "Da je odmah pozvala policiju i prijavila šta se desilo radilo bi se o krivičnom djelu ubistvo iz nehata. Međutim, zbog pokušaja prikrivanja ubistva mogla bi dobiti mnogo strožu kaznu."

On je pojasnio je Hanifa, nakon što je vidjela da je suprug preminuo, krenula da prikriva dokaze.

"Ona je pomjerila njegovo tijelo i iz stana iznijela krvavi tepih, pokušavši ga oprati i sakriti. Zatim je sa sebe i njega skinula krvavu odjeću kako bi je oprala. Takođe, nož s kojim je počinila ubistvo je oprala, detaljno očistila i ostavila ga", kaže izvor.

Iskrvario, a nigdje krvi!

Zatim je pospremila sve stvari po kući i tada odlučila da pozove policiju.

"Ona je policiji ispričala da je imala sukob i svađu sa suprugom, da je on sam sebi nanio povrede nožem i da je preminuo. Kada je policija došla na lice mjesta vidjela je mnoge nelogičnosti. Između ostalog, pregledom tijela vidjelo se da je čovjek iskrvario, a nigdje u blizini nije bilo krvi! To je već bilo dovoljno da inspektori posumnjaju da Hanifa nešto krije", pojašnjava pomenuti sagovornik.

Prema njegovim riječima, policija je ubrzo pronašla krvave tepihe i zatim je svima bilo jasno da se ovdje radi o ubistvu. Tokom uviđaja, policija je pronašla i nož s kojim je najvjerovatnije počinjeno ubistvo i on će biti predmet vještačenja.

Nakon toga, Mujezinović je uhapšena i sprovedana u službene policijske prostorije.

Nakon kriminalističke obrade u policiji ona je u utorak predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Jedan od mještana Suvog Polja ispričao je da je slabo poznavao bračni par Mujezinović: "Koliko znam, oni su živjeli u Hanifinoj kući, dok je Hasan imao neku kuću u Doboju. Oni su se vjenčali prije nekih par godina i mislim da nemaju djece. Nisam čuo da je ranije bilo nekih problema kod njih, ali sam čuo da je Mujezinović bio sklon određenim porocima."

U Policijskoj upravi Doboj rekli su da su uhapsili H.M. sa područja grada Doboja zbog osnova sumnje da je izvršila krivično djelo „ubistvo“.

"Postoji osnov sumnje da je u porodičnoj kući ubila supruga H.M, nakon čega je izmjenila lice mjesta, a potom zatražila intervenciju policijskih službenika", rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije