Novi detalji drame na Jahorini: Kamera otkrila baku i unuku zalutale u šumi

1
Radiosarajevo.ba
Novi detalji drame na Jahorini: Kamera otkrila baku i unuku zalutale u šumi
Foto: Prtscr/Glassrpske.com / Kamera otkrila baku i unuku zalutale u šumi

Dramatična situacija dogodila se tokom jučerašnjeg dana na lokalitetu Jahorine. Naime, prilikom šetnje Jahorinom državljanka Srbije LJ.P. (56) i četvorogodišnja djevojčica su zalutale.

Nakon višesatne potrage policijskih službenika, pripadnika Gorske službe spašavanja Jahorina i radnika Šumskog gazdinstva Treskavica, pronađene su na nepristupačnom planinsko-šumskom području u mjestu Kasindolska rijeka, općina Trnovo.

Žena i djevojčica bile su u stabilnom psiho-fizičkom stanju.

Iz policije su potvrdili da su sinoć, oko 20.15 sati, nakon informacije da se na šumskom rejonu kreću dva nepoznata lica odmah krenuli u pretragu terena, pronalazak i identifikaciju.

Šef gorske službe spašavanja Jahorina Miro Kalem je od upravnika Šumskog gazdinstva Treskavica dobio snimke te su odlučili da se obrate policiji.

"Kamera reaguje na pokret, pa je uslikala jednu odraslu osobu i dijete i to dva puta, u jednom pravcu i nakon pet minuta kad su se vratile istim putem. Ljudi se vrlo rijetko kreću tim zabačenim predjelom, a naročito u to doba noći i u ovakvim vremenskim uslovima", rekao je Kalem.

Dodao je da su zbog katastrofalnog puta njihova vozila bila udaljena tri kilometra od mjesta gdje su ih pronašli.

"Djevojčici je to sve bilo kao neka igra jer je mala, čak se iznenadila kad nas je vidjela, a gospođa nas je zaista začudila svojim čvrstim držanjem, s obzirom na to da im je jedini izvor svjetlosti bio upaljač", zaključio je Kalem, a prenosi Glassrpske.com

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije