Novo nasilje nad životinjama u BiH: Muškarac tukao psa, prolaznica sve snimila i prijavila policiji

5
Radiosarajevo.ba
Novo nasilje nad životinjama u BiH: Muškarac tukao psa, prolaznica sve snimila i prijavila policiji
Foto: Pexels / Pas/ilustracija

Portal Hercegovina.info u posjedu je uznemirujućeg videa na kojem se vidi muškarac iz Livna koji brutalno zlostavlja psa. 

Snimka je proslijeđena Policijskoj upravi Livno, te je osumnjičeni pozvan na razgovor, potvrdio je za Hercegovina.info glasnogovornik MUP-a Kantona 10.

Zbog uznemirujućeg sadržaja, video smo zamaglili, no na njemu se vidi kako muškarac štapom brutalno udara crnog psa i huška drugog psa da ga napadne, dok žena koja sve snima govori kako će snimku predati policiji, ali zlostavljača to očito ne pogađa previše jer nastavlja sa maltretiranjem nesretne životinje.

Napad na Ukrajinu: Rusija objavila da je prvi put koristila monstruoznu novu bombu

Napad na Ukrajinu: Rusija objavila da je prvi put koristila monstruoznu novu bombu

Iz MUP-a Kantona 10 su priopćili kako su dana 11.jula 2024. godine djelatnici PP Livno zaprimili dojavu da osoba T.K. (rođen 1962.) iz Livna zlostavlja (tuče) psa" lutalicu u mjestu Krivića Gaj, Livno.

Na mjesto događaja izišli su djelatnici PU Livno i obavili uviđaj, nakon čega je u PU Livno pozvan T.K. ( 1962. ) iz Livna, gdje je nad njim zavedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "Mučenje i ubijanje životinja"  iz čl. 318. KZ F BiH.

Također, od strane djelatnika PU Livno uzeta je izjava od svjedoka ovog događaja. O svemu je upoznat dežurni Kantonalni tužioc u Livnu, piše Hercegovina.info.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije