Član šampionske generacije Leotara utopio se u Trebišnjici

Radiosarajevo.ba
Član šampionske generacije Leotara utopio se u Trebišnjici

Muškarac čiji su inicijali G. B. utopio se jučer u rijeci Trebišnjici u Trebinju, a portal "Moja Hercegovina" javlja kako je riječ o bivšem golmanu Fudbalskog kluba Leotar Goranu Beraku.

Tragedija se dogodila u dijelu Trebišnjice koji je poznat po jakom strujanju na lokaciji Rastoka, preko puta bazena u Bregovima. Dežurni ljekar Saša Borjan izjavio je medijima da po izlasku na lice mjesta muškarac nije davao znake života te da su pokušaji reanimacije bili bezuspješni.

"Кada smo izašli na lice mjesta, on nije davao znakove života, pokušali smo reanimaciju, ali bezuspješno i konstatovali smo smrt", rekao je Borjan.

Berak je prema podacima dostupnim na internetu bio član šampionske generacije trebinjskog Leotara u sezoni 2002/2003. Berak je bio jedan od četiri golmana u rosteru tadašnjeg trenera ekipe iz Hercegovine - Mile Jovina.

Podsjetimo, dres Leotara u toj sezoni nosili su Ninoslav Milenković, Zdravko Šaraba, Dušan Kerkez, Branislav Krunić, Siniša Mulina, Nenad Stojanović... Borba za titulu odlučena je u posljednjem kolu, kada je Željezničar poražen na gostovanju kod Širokog Brijega, iako je Plavima bio potreban samo jedan bod da postanu prvaci. Santos Baiano srušio je snove navijača Plavih, a Leotar je pobjedom protiv Rudara iz Ugljevika došao do svoje prve i jedine titule prvaka BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije