Četvorica učesnika pucnjave u Sarajevu predati u Tužilaštvo KS-a

E. H.
Četvorica učesnika pucnjave u Sarajevu predati u Tužilaštvo KS-a
Četiri osobe inicijala B. E., B. H., H. J. i P. S., koje su jutros uhapšene pod sumnjom da su učestvovali u četvrtak navečer u pucnjavi koja se dogodila u sarajevskom naselju Sutjeska, predate su u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdila glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić, osumnjičeni su predati u nadležnost postupajućeg tužioca, koji će nastaviti provoditi istragu u ovom slučaju.

"Osumnjičeni će biti na zadržavanju 24 sata, a nakon što ih ispita postupajući tužioc bit će odlučeno o daljim mjerama u ovom slučaju", istaknula je Bavčić.

Podsjećamo, u četvrtak navečer došlo je prvenstveno do tučnjave, a zatim i do pucnjave u sarajevskom naselju Sutjeska, u kojoj je ranjen Mario Tomas. Zbog tog slučaja policijski službenici Ministarstva za unutrašnje poslove KS-a uhapsili su četiri osobe.

Nezvanično, među četvoricom uhapšenih nalaze se Haris i Edis Banda, koji su u poslijepodnevnim satima planirali obračun sa Suljom Panjom. Ipak, tu se našao i Suljin prijatelj Mario Tomas, te je jedan od uhapšenih izvadio pištolj i Tomasa ranio u nogu.

Povrijeđeni Tomas je prevezen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, kako bi mu se ukazala ljekarska pomoć.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije