Čak tri pješaka jučer udarena u Sarajevu, zadobili teške povrede

1
Radiosarajevo.ba
Čak tri pješaka jučer udarena u Sarajevu, zadobili teške povrede
Arhiv / Ilustracija

Čak tri pješaka su tokom jučerašnjeg dana udarena automobilima u Sarajevu, saopćeno je jutros iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Sva tri pješaka su zadobila teške tjelesne povrede. Dvojica su zadržana na Klinici za ortopediju i traumatologiju, a jedan je nakon ukazane pomoći pušten na kućno liječenje.

Maloljetni pješak udaren je u Starom Gradu od strane vozača E. H. (1954. godište).

Lijepe vijesti: Zabilježen nagli pad polena alergenih biljaka u zraku

Lijepe vijesti: Zabilježen nagli pad polena alergenih biljaka u zraku

"U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je mldb. pješak, a povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazan na KUM UKC Sarajevo, nakon čega je upućen na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, gdje je zadržan na daljnjem liječenju. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode", saopćeno je iz policije.

U drugoj nesreći, koja se dogodila jučer u 8:25 sati u Novom Gradu, teško je povrijeđen pješak S. B. (1958. godište). Vozilom je upravljao E. S. (1989. godište) iz Sarajeva.

"U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je pješak S.B., a povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana na KUM UKC Sarajevo, nakon čega je upućen na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, gdje je zadržan na daljnjem liječenju", navode na stranici MUP-a KS.

U trećoj nesreći, koja se desila na području općine Centar, udaren je pješak K. P. (1971. godište). Vozilom marke Peugeot upravljao je H. K. (1974. godište).

"U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je pješak K.P., a povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš", nakon čega je upućena na kućno liječenje", navode iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije