Burna noć u bh. gradu: Uhapšen muškarac koji je pucao pijan iz gasnog pištolja

0
Radiosarajevo.ba
Burna noć u bh. gradu: Uhapšen muškarac koji je pucao pijan iz gasnog pištolja
ATV / Ilustracija

Policijski službenici Policijske stanice Prnjavor sinoć su lišili slobode lice inicijala M.M. iz Prnjavora zbog počinjenog prekršaja ''Neovlaštena upotreba oružja'' iz člana 16. Zakona o javnom redu i miru i lice D.M zbog počinjenog prekršaja ''Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija'' iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru.

Naime, Policijskoj stanici Prnjavor anonimno je prijavljeno da je 10.01.2022. godine oko 23:20h na parking prostoru Zanatskog centra 1 u ulici Doktora Slavka Šuška u Prnjavoru, nepoznato lice iz PA marke Audi A4, ispalilo više hitaca iz neutvrđene vrste oružja.

Po prijavi su postupili policijski službenici PS Prnjavor koji su na licu mjesta pronašli više komada ispaljenih čahura iz gasnog pištolja.

Delegacije iz RS stigle u bivšu Dobrovoljačku ulicu: Položili cvijeće i zapalili svijeće

Delegacije iz RS stigle u bivšu Dobrovoljačku ulicu: Položili cvijeće i zapalili svijeće

Operativnim radom u Ulici Miloša Кondića u Prnjavoru pronađen je i
zaustavljen putnički automobil, u kojem je zatečeno lice M.M. koji je dobrovoljno predao startni pištolj marke „BLOW F92“ sa dva okvira bez municije.

Osumnjičeno lice je lišeno slobode, a alkotestiranjem je utvrđena količina od 2,15 g/kg alkohola u organizmu.

Prilikom vršenja uviđaja na licu mjesta, narušen je javni red i mir od strane D.M. koji je bio putnik u navedenom vozilu, zbog čega je lišen slobode, a alkotestiranjem je utvrđena količina od 1,17 g/kg alkohola u organizmu.

O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Prnjavor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije