Brza akcija sarajevske policije: Uhapšena osoba koja je bušila gume na vozilima iz Srbije

6
Radiosarajevo.ba
Brza akcija sarajevske policije: Uhapšena osoba koja je bušila gume na vozilima iz Srbije
Foto: Avaz / Vozila koja su oštećena jutros

U brzoj akciji sarajevske policije uhapšena je osoba koja je osumnjičena da je proteklih dana u Sarajevu bušila gume na vozilima iz Srbije.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas, 4. januara 2023, otkrili su da su policijski službenici PU Centar u toku dana pronašli i uhapsili osobu za koje postoji osnovana sumnja da je izvršilac navedenih krivičnih djela.

Osumnjičen je za više krivičnih djela iz člana 293. KZ F BiH (oštećenje tuđe stvari), počinjenih u vremenskom periodu od 31. decembra 2022.godine do 3. januara 2023.godine, na štetu pet oštećenih lica, svi državljani Republike Srbije.

Sarajevo: Prikazan dokumentarac 'Planeta Sarajevo', evo gdje ga i vi možete pogledati

Sarajevo: Prikazan dokumentarac 'Planeta Sarajevo', evo gdje ga i vi možete pogledati

"Radeći na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela policijski službenici su došli do operativnih saznanja da je pomenuto lice i u prethodnom periodu vršilo krivična djela oštećenje tuđe stvari i to oštećenjem pneumatika na motornim vozilima, te da je zbog toga već bio hospitaliziran i liječen u JU Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, po čijem nalogu je lice, nakon kriminalističke obrade, smješteno na posmatranje i medicinski tretman u JU Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo, a Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije