Brza akcija sarajevske policije: Uhapšena osoba koja je bušila gume na vozilima iz Srbije

6
Radiosarajevo.ba
Brza akcija sarajevske policije: Uhapšena osoba koja je bušila gume na vozilima iz Srbije
Foto: Avaz / Vozila koja su oštećena jutros

U brzoj akciji sarajevske policije uhapšena je osoba koja je osumnjičena da je proteklih dana u Sarajevu bušila gume na vozilima iz Srbije.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas, 4. januara 2023, otkrili su da su policijski službenici PU Centar u toku dana pronašli i uhapsili osobu za koje postoji osnovana sumnja da je izvršilac navedenih krivičnih djela.

Osumnjičen je za više krivičnih djela iz člana 293. KZ F BiH (oštećenje tuđe stvari), počinjenih u vremenskom periodu od 31. decembra 2022.godine do 3. januara 2023.godine, na štetu pet oštećenih lica, svi državljani Republike Srbije.

Kinezi ostavili predivnu poruku kod murala posvećenog Miroslavu Ćiri Blaževiću

Kinezi ostavili predivnu poruku kod murala posvećenog Miroslavu Ćiri Blaževiću

"Radeći na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela policijski službenici su došli do operativnih saznanja da je pomenuto lice i u prethodnom periodu vršilo krivična djela oštećenje tuđe stvari i to oštećenjem pneumatika na motornim vozilima, te da je zbog toga već bio hospitaliziran i liječen u JU Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, po čijem nalogu je lice, nakon kriminalističke obrade, smješteno na posmatranje i medicinski tretman u JU Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo, a Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije