Brčko: U saobraćajnoj nesreći poginuo Sarajlija, dvije osobe povrijeđene

N. K.
Brčko: U saobraćajnoj nesreći poginuo Sarajlija, dvije osobe povrijeđene
FOTO: Arhiv / Saobraćajna nesreća/Ilustracija
Dvadesetosmogodišnji B. K. iz Sarajeva poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se u nedjelju oko 22:50 sat dogodila na regionalnom putu R-460 Brčko – Cerik, u mjestu Bukvik.

Ovu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdio je šef Operativno-komunikacijskog centra Policije Brčko distrikta Halid Emkić, te dodao kako se B. K. iz Sarajeva upravljajući automobilom Peugeot, sudario sa VW Ventom, za čijim upravljačem se nalazio A. Š. (22) iz Brčkog.

Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH, a obavili su ga pripadnici Policije Brčko distrikta i vještak saobraćajne struke.

"Uviđajnim radnjama konstatovano je da je do nastanka saobraćajne nezgode najvjerovatnije došlo kada se vozač B. K. kretao lokalnim putem u mjestu Bukvik iz pravca naselja Gajevi prema regionalnom putu R-460. Dolaskom na raskrsnicu, uključio se na regionalni put, pri čemu je ostvario kontakt sa vozilom VW Vento, koje se u tom momentu kretalo regionalnim putem iz
Brčkog u pravcu Cerika, a kojim je upravljao A. Š." rekao je za Radiosarajevo.ba šef Operativno-komunikacijskog centra Policije Brčko distrikta Halid Emkić.

Vozač automobila VW Vento A. Š. i njegov suvozač u istom vozilu E. Š. zadobili lakše tjelesne povrede.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije