Brčko: Službenica Vlade optužena za krađu dnevnica i nezakonito zapošljavanje

Radiosarajevo.ba
Brčko: Službenica Vlade optužena za krađu dnevnica i nezakonito zapošljavanje

Osnovni sud Brčko distrikta potvrdio je optužnicu kojom se predstojnica Odjela za javni registar u Vladi Brčko distrikta Cvijeta Tanasić tereti za protuzakonito posredovanje u zapošljavanju i naplatu dnevnica na ime lažnog službenog  putovanja.

Optužnicom od 17. ožujka Tanasić se tereti da je kao savjetnik brčanskog gradonačelnika 2011. godine protuzakonito posredovala u zapošljavanju na radno mjesto tajnika u dvije osnovne i jednoj srednjoj školi u Distriktu. 

Optuženoj se stavlja na teret da je Odboru za zapošljavanje Brčko distrikta, u zatvorenoj koverti, dostavila popis kandidata, koji trebaju biti izabrani nezavisno od profesionalnih sposobnosti i definiranih objektivnih kriterija za prijam u radni odnos. 

"Pored toga, optužena se tereti i da je 2010. godine nalog za službeno putovanje, koje nije obavila, ispunila lažnim podacima na osnovu čega je na ime lažno prikazanih dnevnica i troškova iz proračuna Distrikta naplatila blizu  1.500 maraka", navodi se u priopćenju iz brčanskog Tužilaštva.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije