Brčko: Nasilnik pušten na slobodu

Radiosarajevo.ba
Brčko: Nasilnik pušten na slobodu

Tužilaštvo Brčko distrikta donijelo je naredbu o puštanju na slobodu osobe s inicijalima M.S. osumnjičenog za nasilničko ponašanje izvršeno  prema M.M. u brčanskom naselju Suljagića Sokak 8. decembra. Dežurni tužilac naredio je puštanje na slobodu osumnjičenog ocijenivši da ne postoje razlozi za njegovo dalje zadržavanje, prenosi Fena.

Tužilaštvo je donijelo odluku da neće predložiti određivanje pritvora prema osumnjičenom s obzirom na to da u konkretnom slučaju ne postoje  zakonom propisani razlozi za poduzimanjem ovakve mjere.

Podsjećanja radi, 8. decembra Policija Distrikta uhapsila je M.S. zbog osnovane sumnje da je u  brčanskom naselju Suljagića Sokak zajedno s jednim maloljetnikom izvršio nasilje prema oštećenom M.M.

 Na osnovu izvještaja Policije, koje je uz osumnjičenog predato Tužilaštvu 9. decembra, osumnjičeni je nakon što je izvršio preticanje vozila u kojem se nalazio oštećeni M.M., istom onemogućio dalje kretanje, izvukao ga  iz vozila te mu zadao više udaraca u predjelu glave i tijela. Na osnovu istog izvještaja i malodobna ženska osoba, koja je bila u društvu sa M.S., učestvovala je u vršenju nasilja tako što je na vozilu oštećenog drvenom motkom razbila više stakala. 

Prema osumnjičenom M.S. Tužilaštvo  Brčko distrikta nastavlja provođenje istrage za kazneno djelo Nasilničko ponašanje, dok je prema malodobnoj osobi postupak zbog kaznenog djela - Oštećenje tuđe stvari izdvojen primjenom posebnog zakona o zaštiti i postupanju s djecom u kaznenom postupku, navodi se u saopštenju brčanskog tužilaštva.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije