Brazil: Ante Stanić i Faik Mekić ubijeni zbog 'greške u prevodu'?

Radiosarajevo.ba
Brazil: Ante Stanić i Faik Mekić ubijeni zbog 'greške u prevodu'?

Brazilska policija riješila je ubistvo dvojice stranaca bh. porijekla, Ante Stanića i Faika Mekića.

Oni su slijedili navode prema kojima se 8. marta, večer prije nego što su pronađena tijela, u Stanićevoj kući u Jenipabu nalazila nepoznata žena. Sada se zna da je riječ o 18-godišnjoj Ariani de Souzi, a potvrđena je i inicijalna policijska hipoteza da je žena pomogla četvorici kriminalaca koji su dugo mučili, a potom i ubili dva stranca, javljaju Nezavisne novine.

Svi oni uhapšeni su u okviru policijske akcije "Požuda". Kriminalna grupa je imala razrađen plan po kojem bi De Souza služila kao mamac stranim turistima. Tako je bilo i ovog puta.

De Souza se duže vremena družila sa Stanićem, a zbog „izgubljenosti u prevodu“ ona je pogrešno shvatila Stanića, koji nije dobro govorio portugalski, te je pogrešno shvatila kako u kući ima najmanje 100.000 brazilskih reala (oko 30.000 evra). S tom informacijom je kontaktirala 31-godišnjeg Fernanda Luiza do Nasimenta, već otprije poznatog policiji.

Oni su, uz pomoć Renata de Souza Seline i Fabija Enrikea da Silveira Mendonse skovali plan. Naime, Ariane de Souza zabavljala se sa Stanićem i Mekićem kada je ostatak ekipe, 40 minuta iza ponoći, kroz prozor ušao u kuću.

Višesatnim mučenjem, koje su potvrdili patolozi, kriminalci su uzalud nastojali izvući informacije gdje je skriven nepostojeći novac, da bi na kraju ukrali Stanićev sat, neke predmete iz kuće te njegov unajmljeni automobil.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije