! / Brat ubijenog Almira Škrijelja: Monstrum Sead Tahirović porodici sipa so na ranu

22. 01. 2021. u 14:35:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 19

Sead Tahirović, optužen za ubistvo Almira Škrijelja 20. februara 2020. godine u prostorijama studentskog doma u Nedžarićima, danas je zatražio izuzeće Vijeća Kantonalnog suda u Sarajevu. Zbog zahtjeva za izuzeće, pretres je odgođen na određeno vrijeme, piše Avaz

Tahiroviću se inače stavlja na teret da je s osam udaraca nožem usmrtio Almira Škrijelja. Napao ga je prvo u kancelatiji dok je sjedio, zadavši mu udarac nožem u leđa, a potom je, u holu ponovom napao i izbo ga nožem.

Zahtjev za izuzeće koji je Tahirović zatražio jer sumnja u njihovu pristrasnost, izavalo je ogorčenje kod supruge ubijenog, te članova porodice i prijatelja koji redovno prate suđenje.

"Ovim on samo sipa so na ranu njegovoj supruzi i čitavoj porodici koja pod tabletama dolazi na suđenje. Već je nekoliko puta suđenje odgođeno u decembru, a i ovo smo shvatili kao odugovlačenje. Ne možemo da vjerujemo da mu sistem dozvoljava stalna odgađanja. Taj monstrum ima još obraza da kaže da je povrijeđen, a mog brata koji je od prvog udarca nožem već bio mrtav, nastavio da ubada nožem- kazao nam je Bajram Škrijelj, brat ubijenog.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)