Bosanski Novi: Voz usmrtio Marinka Šrtbca, povrijeđen i otac Čedo

Radiosarajevo.ba
Bosanski Novi: Voz usmrtio Marinka Šrtbca, povrijeđen i otac Čedo

Dvadesettrogodišnji Marinko Šrtbac poginuo je, dok je njegov otac Čedo teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas oko podneva u mjestu Matavazi, Bosanski Novi.

Kako nam je kazala Maja Đaković-Vidović, portparolka Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci, nastradali su se nalazili u automobilu golf kada ih je na neobilježenom pružnom prelazu udario voz koji je saobraćao na relaciji Krupa-Novi Grad.

Marinko je preminuo uslijed težine povreda koje je zadobio, dok je njegov otac Čedo zadobio blaže povrede te je ljekarski zbrinut i smješten u Opštu bolnicu u Prijedoru.

Uviđaj na licu mjesta nesreće obavio je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, Živković Snježana, zajedno s ovlaštenim službenim licima Policijske stanice Novi Grad.

Dežurni tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere, kao i potrebna vještačenja, kako bi se utvrdio uzrok saobraćajne nesreće, a naložena je i obdukcija smrtno nastradalog lica. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije