Bosanski Brod: Muškarac uhapšen zbog krivolova

Radiosarajevo.ba
Bosanski Brod: Muškarac uhapšen zbog krivolova

Radeći na sprječavanju nezakonitog lova na državnoj granici, pripadnici Jedinice granične policije Brod u ponedjeljak u večernjim satima u mjestu Donji Klakar (Bosanski Brod) zatekli su K. N. (1980.), državljanina Bosne i Hercegovine s ustrijeljenom divljači, piše agencija Fena.
 
Najprije je prilikom nadzora državne granice pored rijeke Save primijećeno njegovo putničko motorno vozilo "Mercedes", bh. registarskih oznaka, u kojem se na prednjem sjedištu nalazila puška marke "Češka-zbrojevka" bez dozvole. Nedaleko od vozila bio je K. N., a pored njega ustrijeljena divljač, i to dva srndaća i zec.  
 
Zbog nezakonitog lova i nelegalnog posjedovanja oružja, osoba je lišena slobode. O događaju je obaviještena Policijska postaja Bosanski Brod Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske čiji su službenici izvršili uviđaj.

K. N. je predat službenicima Policijske postaje Bosanski Brod koji će nastaviti daljnji rad na ovome predmetu. O događaju je obaviješteno i Lovačko društvo "Vučijak Brod".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije