Bosanska Gradiška: Starica poginula u udesu

Radiosarajevo.ba
Bosanska Gradiška: Starica poginula u udesu

Borka B. ,sedamdesetjednogodišnja pešakinja poginula je u saobraćajnoj nesreći koja se u utorak navečer desila u blizini gradskoj groblja, u mjestu Brestovščina kod Bosanske Gradiške.

Kako saznajemo, staricu je sa desne strane udario automobil mercedes, kojim je upravljao Marko Gvozden. Nesretna žena je  u udesu zadobila teške povrede te je prevezena u Klinički centar Banja Luka.Međutim, nije izdržala borbu za život te tri sata kasnije i preminula. 

Uviđaj su izvršili službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Bosanska Gradiška, a tužilac Miodrag Bukarica naložio je da se obave sva potrebna vještačenja kako bi se utvrdio uzrok nesreće.

Mještani  Brestovščine, koji žive pored ove saobraćajnice, ističu da se radi o najfrekventnijoj dionica puta, te da se kreću pored ceste po šljunku, jer nema pješačke staze. Dionica je također veoma mračna pa je vidljivost za vozača veoma loša.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije