Bosanska Gradiška danas je u suzama: Sahranjeni mladići koji su poginuli u udesu

Radiosarajevo.ba
Bosanska Gradiška danas je u suzama: Sahranjeni mladići koji su poginuli u udesu
Foto: Srpskainfo / Sahrana jednom od mladića

Odavno u Bosanskoj Gradiški, gdje je subota proglašena Danom žalosti zbog današnje sahrane Davora Mijatovića (18) i Miloša Švrake (18), učenika gradiške Tehničke škole koji su u četvrtak naveče poginuli u Vrbaškoj, u saobraćajnom udesu, nije vladala ovolika tuga.

Na Tehničkoj školi, gdje je po saznanju za tragediju zavladao muk, zastave su spuštene na pola koplja a na vratima su dvije smrtovnice.

Miloševi i Davorovi školski drugovi danas su u crnini raspoređeni na dva groblja, u Brestovčini gdje je u 13 sati sahranjen Davor Mijatović i u Bok Jankovcu, prigradskom naselju gdje je sat kasnije na vječni počinak ispraćen Miloš Švraka.

Njihovi vršnjaci su u nepreglednim kolonama koje su se slile u ova dva naselja. Niko gotovo ništa ne govori, samo se na daleko čuju jecaji.

Bosanska Gradiška je danas u suzama i bolu jer, kako nam je kazalo nekoliko mještana ispred table sa smrzovnicama, grad na Savi još od rata nije zadesila ovolika tragedija.

"To su djeca na početku života. Najteže je njihovim roditeljima, braći, sestrama, rodbini ali je tuga uselila u srca svih stanovnika gradiškog kraja. Nama stalno gine mladost, loše vijesti prestižu jedna drugu. Nešto se mora učiniti da to prestane jer zajedno sa omladinom koja gine, život se gasi i za ostale. Priča se o crnim tačkama, to treba urediti što prije", kazalo je za Srpskainfo nekoliko stanovnika Gradiške za vreme sahrane Davora Mijatovića u Brestovčini.

U udesu, gdje su poginula dvojica maturanata iz odjeljenja mehatronike, povrijeđena su još dva učenika iste škole. To su Miroslav K. i Marko S. Svi zajedno vraćali su se s treninga košarke u dvorani Osnovne škole u Vrbaškoj.

Davor Mijatović i Miloš Švraka - undefined

Foto: Srpskainfo: Davor Mijatović i Miloš Švraka

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije