Bosanac navodno prirodnom smrću preminuo: Pronađen mu metak tokom obdukcije

13
Radiosarajevo.ba
Bosanac navodno prirodnom smrću preminuo: Pronađen mu metak tokom obdukcije
Foto: Nezavisne novine / Mehur Handanović

Zbog misteriozne smrti Mehure Handanovića (55) iz sela Vikići, nadomak Bihaća, koji je posljednjeg dana mjeseca oktobra ove godine izgubio život u susjednoj Hrvatskoj, Tužilaštvo USK naložilo je prikupljanje materijalnih dokaza koji će potom biti proslijeđeni hrvatskim istražnim organima.

"Obavještavamo da su policijski službenici MUP-a USK, po nalogu dežurnog tužioca Tužilaštva USK, skupa sa navedenim tužiocem, prisustvovali obdukciji predmetnog lica. Poslije sačinjenih izvještaja i foto dokumentacije nakon provedene obdukcije od strane naših policijskih službenika, sve će biti proslijeđeno policiji Republike Hrvatske. Također, vas obavještavamo da su naši policijski službenici obavijestili Interpol Hrvatske o poduzetim radnjama", navodi se u informaciji policije USK.

Inače, Handanović je smrtno stradao na farmi muznih krava u selu Sadilovac, nadomak hrvatskog mjesta Rakovica u Karlovačkoj županiji, gdje je dugo godina bio zaposlen, pišu Nezavisne novine.

Black Tie 2 | Sud BiH objavio detalje odluke: Evo kome su izrekli mjere zabrane

Black Tie 2 | Sud BiH objavio detalje odluke: Evo kome su izrekli mjere zabrane

Na osnovu službenih podataka hrvatskih vlasti i izvještaja mrtvozornika, umro je prirodnom smrću, te je dopremljen u rodno mjesto. Porodica je, međutim, zahtijevala da se uradi obdukcija njegovog tijela, obzirom da ranije nije imao nikakvih zdravstvenih problema.

Rezultati obdukcije su pokazali da na leđima postoji ulazna rana od metka koji se zaustavio u srcu i tako uzrokovao smrt Handanovića.

Obdukciji su prisustvovali i policijski istražitelji MUP-a USK, koji su potom o svemu obavjestili dežurnog tužioca.

U ovome trenutku nije poznato kako se dogodila ovakva situacija, a Handanović je danas ukopan na mjesnom groblju u rodnom selu. Od istražnih organa Republike Hrvatske se očekuje da provedu detaljnu istragu o cijelom slučaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije