Policija traži osobu koja je slala dojavu o bombama: Za sada imaju jedan trag

1
Radiosarajevo.ba
Policija traži osobu koja je slala dojavu o bombama: Za sada imaju jedan trag
Foto: Miomir Jakovljević/RAS Srbija / Bomba prijavljena u čak 429 škola u RS

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS do 12 sati obavili su protivdiverzioni pregled u 222 osnovne i srednje škole u RS u kojima je prijavljeno da je postavljena eksplozivna naprava.

Na području RS do sada je policiji prijavljeno da je 429 osnovnih (centralne i područne) i srednjih škola primilo mail sa porukom prijetećeg sadržaja da je postavljena bomba u školi.

"U školama gdje nije još završen prodivdiverzioni pregled od strane policijskih službenika nadležnih policijskih uprava, lice mjesta se obezbjeđuje i one neće biti otvorene, dok god se PDZ pregled ne završi, odnosno ne utvrdi da nema bezbjednosnih prijetnji", poručila je portparol MUP RS Mirna Miljanović.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Istovremeno, nadležne policijske uprave u saradnji sa Odjeljenjem za visokotehnološi kriminalitet Uprave kriminalističke policije provodi istragu u cilju identifikacije osobe koje je poslalo ove prijetnje i u okviru ovih aktivnosti utvrđeno je nekoliko "IP" adresa iz inostranstva.

Većina nadležnih tužilaštva je ovaj događaj kvalifikovala kao krivično djelo Lažno prijavljivanje krivičnog djela, piše Srpskainfo

Podsjetimo, bombe su jutros dojavljene i u nekoliko škola u Federaciji BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije