Bolest optužene Slobodanke Tošić odgodila suđenje Elezu i drugima

Radiosarajevo.ba
Bolest optužene Slobodanke Tošić odgodila suđenje  Elezu i drugima

Zbog nedolaska optužene Slobodanke Tošić, danas je odgođen planirani početak suđenja u predmetu Darko Elez i drugi u okvriu kojeg se 24 osobe terete za više teških krivičnih djela i to nekoliko ubistava, pljački, pranje novca... 

Advokat optužene naveo je da je on obavjestio klijenticu o početku suđenja, ali da mu se jutros javila i obavjestila ga da je bolesna. 

Džermin Kadrić, tužitelj u ovom predmetu  je predložio da se Tošićevoj izreknu mjere zabrane i da joj se oduzmu putne isprave, o čemu će Vijeće naknadno odlučiti. Početak suđenja u ovom predmetu je prolongiran za narednu sedmicu. 

Inače, osim sudske policije, jučer je ispred i u zgradi suda, ali i u sudnici bio prisutan veći broj uniformisanih pripadnika SIPA-e. 

Vasvija Vidović, braniteljica Bojana Cvijana, bivšeg šefa Odjela za droge SIPA-e koji je optužen u ovom predmetu, tražila je jučer  pravo na fer suđenje i da optužba navede dva tjedna ranije koje će i na koje okolnosti saslušavati svjedoke, posebno što je odbranih dostavljeno 10-ak hiljada presretnutih razgovora. Neki od odvjetnika su se pridružili njenin navodima.

 Biljana Ćuković, predsjedavajuća Vijeća u ovom slučaju podsjetila je danas da će se voditi odvojen postupak u odnosu na sedam optuženih koji se nalaze u Srbiji odnosno Darku Eleza (1980), Davora Eleza (1977), Branimira Minića (1984), Vladimira Pandurevića (1980), Vasu Ljubibratića (1975), Milan Mitić (1960) i Milosava Veskovića (1978). U odnosu na Benana Dorića postupak obustavljen, a nakon što se prije nekoliko dana objesio u svom domu u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije