Bjegunac iz BiH uhvaćen u Hrvatskoj: Policajcima pokazao ličnu kartu Slovenije

0
Radiosarajevo.ba
Bjegunac iz BiH uhvaćen u Hrvatskoj: Policajcima pokazao ličnu kartu Slovenije
Foto: Nezavisne / Jovan Jošilo

Banjalučanin Jovan Jošilo, za kojim je MUP RS raspisao centralnu potjernicu u okviru istrage u predmetu "Storidž", uhapšen je u Hrvatskoj, nakon višemjesečnog bjekstva.

Jošilo je više puta osuđivan zbog teških krivičnih djela, a za njim se tragalo zbog sumnje da je umiješan u organizovani kriminal i trgovinu narkoticima.

MUP Hrvatske je, kako pišu Nezavisne novine, obavjestio Upravu za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS da su tog dana kontrolisali i legitimisali muškarca koje im je pokazao ličnu kartu Slovenije, u čiju vjerodostojnost su posumnjali, te od nadležnih organa Slovenije i MUP-a RS zatražili dodatne provjere.

"Nakon izvršenih provjera i razmjene podataka, utvrđeno je da se radi o Jovanu Jošilu, koji je u bjekstvu od 6. aprila ove godine, kada je MUP RS pretresao njegove objekte", rekao je izvor Nezavisnih novina.

Putem međupolicijske saradnje, MUP-u Hrvatske dostavljeni su svi potrebni dokumenti, informacije i podaci o Jošilu, kao i o druga dva lica koja su bila s njim u vrijeme kontrole.

"Na osnovu toga su sva tri lica uhapšena. Nadležni pravosudni organi BiH će u narednom periodu zatražiti izručenje tih lica radi suđenja u BiH", rekli su izvori Nezavisnih novina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije