Bizarni detalji ubistva u bh. gradu: Spotakao se, pao s pištoljem pa ubio komšiju

3
Radiosarajevo.ba
Bizarni detalji ubistva u bh. gradu: Spotakao se, pao s pištoljem pa ubio komšiju
Nezavisne / Ilustracija

Mirko Kovačević iz Sokoca, kako smo pisali, uhapšen danas zbog sumnje da je iz pištolja, bez namjere, ubio komšiju, 62- godišnjeg Radomira Đerića (62).

Ubistvo, koje se dogodilo u Sokocu, policiji je prijavljeno jučer oko 13.30 časova, nakon čega je izvršen uviđaj u prisustvu dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

"U toku je dokumentovanje krivičnih djela 'Ubistvo' i 'Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija', nakon čega će, dana 01.06.2021. godine lice M.K. uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, na dalje postupanje.

Međutim, otkrivaju se bizarni detalji ovog slučaja. Kako prenose Nezavisne novine, dosadašnja istraga pokazuje da je Kovačević kod sebe imao pištolj, te da se u jednom momentu spotakao, pao, te je pištolj opalio i pogodio Đerića.

Oni su komšije i jučer je Đerić sa sinom došao kod Kovačevića.

"Oni su sjedili u radionici u sklopu kuće i u jednom trenutku je navodno Kovačević krenuo da potraži neki dio i tada je pao. On je kod sebe imao pištolj, a kada je pao pištolj je opalio i hitac je pogodio nesretnog Đerića. On je od zadobijene rane ubrzo preminuo", izjavio je neimenovani izvor, prenosi Srpskainfo

Dodaje da i svjedoci koji su bili u kući potvrdili da se ovako desio ovaj slučaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije