Bivši ratnik iz Sirije: Kod Emina Hodžića pronađen arsenal naoružanja

Radiosarajevo.ba
Bivši ratnik iz Sirije: Kod Emina Hodžića pronađen arsenal naoružanja
Arhiv / Ilustracija
Pripadnici PU Centar jučer ujutro su na Austobuskoj stanici u Sarajevu, uhapsili jednu osobu zbog krivičnog djela iz člana 371. Krivičnog zakona FBiH, a riječ je o nedozvoljenom držanju oružja ili eksplozivnih materija.

"U toku je kriminalistička obrada", kratko je za Radiosarajevo.ba kazala glasnogovrnica MUP-a KS-a Suvada Kuldija.

Nezvanično, riječ je o Eminu Hodžiću, osobi koja je već ratovala u Siriji. Policija je u njegovom u njegovom automobilu Peugeot 307 pronašla dvije automatske puške i 15 okvira, čega je osam okvira bilo napunjeno municijom.

Detaljnim pregledom pronađena je zolja, tri ručne bombe, nepoznata eksplozivna naprava, oštrač noževa i dva jurišna prsluka.

Policija sada provodi detaljnu istragu za koju namjenu je bilo ovo oružje.

Sud BiH osudio je 21. marta prošle godine Emina Hodžića na godinu zatvora, jer se 2013. borio na strani Islamske države Iraka i Levanta (ISIL). Presuda je izrečena nakon što je Sudsko vijeće prihvatilo sporazum o priznanju krivice, koji je Hodžić sklopio s Tužilaštvom BiH.

Prema presudi, Hodžić je u martu 2013. odletio sa Sarajevskog aerodroma za Istanbul, zatim u Siriju, iz koje se vratio nakon tri mjeseca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije