Bivši policajac priznao krijumčarenje 8 kilograma marihuane

Radiosarajevo.ba
Bivši policajac priznao krijumčarenje 8 kilograma marihuane

Bivši policajac Denis Hodžić priznao je da je neovlašteno trgovao narkoticima, ali i da se lažno predstavljao te je s Tužilaštvom Bosne i Hercegovine sklopio sporazum u kojemu je pristao da mu se zbog pomenutih krivičnih djela izrekne jedinstvena zatvorska kazna od 20 mjeseci zatvora.  

Podsjećamo, Hodžić je „pao“ kada je u februaru prošle godine zaustavljen na graničnom prelazu Uvac. Tom prilikom Hodžić je bio u društvu svoje supruge Marijane u vozilu Škoda, a pretresom u automobilu, odnosno rezervoaru za gorivo, otkriveno je 16 hermetički zatvorenih kesa marihuane, ukupne težine sedam kilograma i 680 grama.

Hodžić se tada predstavio kao pripadnik Federalne uprave policije i graničarima je na uvid pokazao policijsku značku i službenu legitimaciju s nadom da će ga pustiti preko granice. 

Međutim, daljim provjerama je utvrđeno da je lice bilo pripadnik pomenute policijske agencije, ali da mu je prestao radni odnos, odnosno da su policijska značka i legitimacija koje je pokazao nevažeće. Kako saznajemo, Denis Hodžić je otpušten iz Federalne uprave policije jer je protiv njega vođeno više disciplinskih i krivičnih postupaka.

Pomenuta marihuana je iz Albanije trebala biti dopremljena u BiH, ali Hodžići su danima praćeni.

Hodžić se sumnjičio da je prošle godine zapalio jedan automobil. Prilikom pretresa Hodžićeve kuće u Butilskoj ulici, zaplijenjena je jedna automatska puška s dva okvira i 30 metaka, dva plinska pištolja s 12 metaka, radna mašina, takozvana žaba, koja je ukradena, dva rotaciona svjetla za obilježavanje službenih vozila i dvije ukradene registarske tablice. 

Protiv bivšeg sarajevskog policajca je Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu još 2009. podiglo optužnicu zbog krivičnih djela nasilničkog ponašanja, neovlaštenog snimanja i ugrožavanja sigurnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije