! / Bivši direktor aerodroma u BiH osumnjičen za pronevjeru milion KM

28. 10. 2020. u 12:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 154

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona dostavljen je izvještaj protiv bivšeg direktora JP Međunarodni aerodrom Tuzla Rifeta Karasalihovića.

Postoji sumnja da je obavljajući funkciju direktora JP “Međunarodni aerodrom Tuzla”, u vremenskom periodu od decembra 2018.godine do decembra 2019. godine u Živinicama, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi za to pravno lice, počinio krivično djelo "Zloupotreba ovlasti".

Naime, postoje osnove sumnje da je R. K. novčana sredstva doznačena iz Budžeta FBiH u iznosu od 1.000.000 KM utrošio suprotno njihovoj namjeni, prenosi BHRT.

"Inspektori Odsjeka za borbu protiv privrednog kriminaliteta i korupcije su, u vremenskom periodu od mjeseca decembra 2019.godine do mjeseca septembra 2020.godine, Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona protiv R.K. podnijeli ukupno devet Izvještaja zbog postojanja osnova sumnje da je isti u vremenskom periodu od decembra 2015.godine do decembra 2019.godine obavljajući dužnosti direktora JP “Međunarodni aerodrom Tuzla” počinio 15 krivičnih djela Zloupotreba položaja ili ovlasti iz člana 383. Krivičnog zakona Federacije BiH u sticaju sa krivičnim djelom Krivotvorenje službene isprave iz člana 389. stav 1. i 2. Krivičnog zakona FBiH", navodi se u saopćenju.  


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)