Bihać: Pretučena djevojčica s poteškoćama u razvoju

Radiosarajevo.ba
Bihać: Pretučena djevojčica s poteškoćama u razvoju

Jučer u poslijepodnevnim satima grupa učenika iz Bihaća pretukli su jedanaestogodišnju djevojčicu s poteškoćama u razvoju, nakon čega je završila u bolnici, javlja Patria.

Cijeli slučaj predat je bihaćkoj policiji. 

O ovom slučaju govorila je nana od djevojčice J.S.B., koja je i staratelj pomenute djevojčice. 

"Ovo je drugi fizički napad vršnjaka na nju u posljednjih godinu i po. Prvi put dječaci su je gurnuli i ona je slomila ruku. Jučer su je pretuki u tolikoj mjeri da smo morali otići kod ljekara. Od sinoć u šoku", govori ova žena. 

Njezinoj unuci povrijeđen je mozak prilikom poroda, zbog čega ima problema s kičmom ali i s mentalnim zdravljem.  

"Nažalost, njezini vršnjaci to ne razumiju i vrlo često je ismijavaju zbog bolesti, a ponekad je i tuku. Direktor i rukovodstvo škole ne smatraju se odgovornim za ovaj događaj, jer se on desio izvan školske ograde", govori J.S.B.

Nana i unuka nemaju nikakvih primanja, žive od onoga što im daju prijatelji i od onoga što J.S.B. uspije zaraditi dok je djevojčica u školi. Pomoć dobrih ljudi ovim hrabrim ženama dobro bi došla, a najviše im treba hrane i higijenskih potrepština. Svi koji žele pomoći mogu ih kontaktirati putem broja telefona 062/116-306.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije