BiH: Za skidanje "crne magije" uzela 25.300 KM i pobjegla iz kuće

Radiosarajevo.ba
BiH: Za skidanje "crne magije" uzela 25.300 KM i pobjegla iz kuće
Pixabay / Ilustracija

Banjalučka policija u saradnji sa Policijskom upravom Doboj, uhapsila je ženu P.Đ. zbog sumnje da je od jedne osobe uzela 25.300 maraka kako bi joj zazuzvarat skinula crnu magiju rekavši da će joj u suprotnom neko od ukućana umrijeti.

Naime, kako je saopćeno iz policije, 1. decembra prošle godine, nadležnoj policijskoj stanici Policijske uprave Banja Luka, oštećena osoba prijavila je da je na kućnu adresu došla nepoznata ženska osoba, mlađe životne dobi.

"Sopštila je da će iz njene kuće ubrzo neko umrijeti, te da ona može skinuti tu magiju uz naplatu usluge. Oštećeno lice je iznijelo novac u iznosu od oko 25.300 KM. Nakon toga nepoznata ženska osoba je zatražila od oštećenog lica da joj donese potrebne stvari za skidanje magije, a potom iskoristila njeno odsustvo i udaljila se u nepoznatom pravcu", saopćili su iz PU Banja Luka.

Preduzimanjem operativnih mjera i radnji identifikovali su i uhapšili ženu koja se sumnjiči za krivično djela prevara.

O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se protiv P.Đ. dostavi izvještaj u redovnoj proceduri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije