BiH: Prekršio policijski sat, a onda mu pronašli mačetu i drogu spid

Radiosarajevo.ba
BiH: Prekršio policijski sat, a onda mu pronašli mačetu i drogu spid
Foto: MUP RS / Prekršio policijski sat, a onda mu pronašli mačetu i drogu spid

Nakon što je jedna osoba iz Tešnja prekršila policijski sat u Doboju, kod nje su pronađeni mačeta i narkotik, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS (MUP RS).

Kako je navedeno, u tri sata poslije ponoći u ulici Dobojskih brigada je policija zaustavila i kontrolisala vozača automobila Škoda. Njime je upravljala osoba E.K. sa područja Općine Tešanj.

Tom prilikom su, kako je saopćeno, površinskim pregledom vozila pronađeni:

"Paketić sa bijelom praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid i hladno oružje (mačeta)."

Osoba E.K. je, kako je istaknuto, odbila da se podvrgne testiranju na prisustvo narkotika u organizmu.

Zbog toga je ovoj osobi uručen prekršajni nalog za prekrašje iz člana 22. (Ograničenje kretanja na određenom prostoru) Zakona o javnom redu i miru RS, člana 41. (Zabranjenost upotrebe i nošenja) Zakona o oružju i municiji RS i za počinjeni prekršaj iz obasti Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga, a zbog odbijanja da se podvrgne testiranju na opojne droge.

Narkotici će biti poslati na vještačenje, nakon čega će protiv navedene osobe preuzeti zakonom propisane mjere i radnje, saopćeno je iz MUP-a RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije