Bez vozačke 'nakupio' dug od 3.660 KM zbog neplaćanja kazni

Radiosarajevo.ba
Bez vozačke 'nakupio' dug od 3.660 KM zbog neplaćanja kazni
Arhiv / Ilustracija
Proteklog vikenda, policijski službenici Jedinice za saobraćaj Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su u ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novi Grad Sarajevo, iz saobraćaja isključili A.A. iz Sarajeva.

Nezvanično, radi se o Artanu Amzariju.

Kako se navodi u saopćenju MUP-a, policajci su utvrdili da je ova osoba bez položenog vozačkog ispita upravljala putničkim motornim vozilom marke “VW Golf 6”, reg. oznake E72-K-026, vlasništvo A.R.

„Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona (upravljanje motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje) počinio ukupno 27 prekršaja i u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od  3.660,00 KM.

Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer je isti nastavio sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime direktno ugrožava javnu sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od A.A. je privremeno oduzeto navedeno motorno vozilo. Isto je deponovano do okončanja prekršajnog postupka na parking prostoru Jedinice za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo, do okončanja postupka“, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije