Banjalučki policajci spasili starca od smrzavanja

Radiosarajevo.ba
Banjalučki policajci spasili starca od smrzavanja

Banjalučka policija je 2. januara spasila stariju mušku osobu od smrzavanja. 

Policijski službenici Policijske stanice Banja Luka - Obilićevo su, tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka, 2. januara, oko 9.10 sati, uočili starijeg muškarca koji je ležao na travnatoj površini u ulici Starog Vujadina.

Starac je otežano disao, bio je promrznuo i teško je komunicirao, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Zbog bojazni da bi mu mogli pogoršati zdravstveno stanje, policijski službenici ga nisu smjeli pomjerati, već su odmah pozvali Službu hitne pomoći Banja Luka, a do njihovog dolaska održavali su muškarca u svjesnom stanju.

Nakon što je starac prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, gdje je i zadržan na daljem liječenju, naknadnim provjerena utvrđeno je da se radi o sedamdesetšestogodišnjem R.B. čiji je nestanak prijavljen 1. januara 2016. godine.

Zahvaljujući pravovremenoj reakciji policijskih službenika ovaj starac je na vrijeme prevezen u bolnicu te mu je spašen život.

Ovim činom su policijski službenici još jednom pokazali humanu stranu svog posla.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije