Banjalučki inspektori uskoro na optuženičkoj klupi

Radiosarajevo.ba
Banjalučki inspektori uskoro na optuženičkoj klupi

Istraga protiv četvorice suspendovnih inspektora Centra javne bezbjednosti Banja Luka koji se sumnjiče da su prodavali heroin i marihuanu završena je te se uskoro očekuje podizanje optužnice Specijalnog tužilaštva RS-a.

 Izvor blizak pravosuđu rekao je za banjalučke medije da će za trgovinu drogom biti optuženi Srđan Radulović (29), Ognjen Stijak (29) i Marko Kovačević (29) kao i Slavko Đurić. Sva četvorica su uhapšena 16. oktobra prošle godine, piše Press RS.

Radulović, Stijak i Kovačević se nalaze u pritvoru koji im ističe 16. aprila. Đurić se brani sa slobode. Osim za trgovinu drogom inspektore terete za još neka krivična djela.

U Specijalnom tužilaštvu u petak su rekli da mogu samo da potvrde da će do 16. aprila tužilaštvo donijeti svoju odluku o ovom predmetu.

Inspektore sumnjiče da su obavljajući svoj posao u vezi sa istragom trgovine drogom privodili osumnjičene. Potom su od njih uzimali drogu za sebe. Pretresali su im stanove i tjerali su ih da rade za njih i preprodaju drogu. Ako to ne bi uradili, tukli su ih i podmetali im dokaze govoreći da će dobiti po pet godina zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije