Banjalučka policija u borbi protiv lažnih Kosmodiskova

Radiosarajevo.ba
Banjalučka policija u borbi protiv lažnih Kosmodiskova

Centar javne bezbjednosti Banja Luka u koordinaciji i pod nadzorom Okružnog tužilaštva Banja Luka realizirao je jučer akciju kodnog naziva “Kosmodisk”, koja je rezultirala lišenjem slobode četiri osobe i pretresom stanova i poslovnih objekata na sedam lokacija na području grada Banja Luka, javlja Fena.

U pretresima je pronađen dokazni materijal, dokumentacija koja se odnosi na reklamni materijal, spiskovi osoba kojima je trebalo biti dostavljena medicinska pomagala “Kosmodiskovi”, magnetni povezi, razne vrste gelova, ulja, krema i drugi proizvodi koji nisu deklarirani, saopćeno je iz CJB Banja Luka.

Naime, uhapšeni se sumnjiče da su izvršili krivična djela neovlaštena upotreba tuđe firme, uzorka ili modela i obmanjivanje kupaca, jer su kupovali kozmetičke proizvode i medicinska pomagala koja su prikazivala da su vlasništvo “Kosmodiska”, i po sistemu slučajnog uzorka zvali građane s područja cijele BiH kojima su predstavljali da su dobitnici medicinskih pomagala ili kozmetičkih proizvoda.

Zatim su im tražili da na ime dostavljanja proizvoda na kućnu adresu uplate troškove dostave u iznosu od 25-37 KM, čime su obmanjivali kupce dostavljanjem proizvoda koji nisu vlasništvo pomenute firme zloupotrebljavajući njeno ime.

Pretresima su prisustvovali i tržišni inspektori Odjeljenja za inspekcijske poslove Administrativne službe, Grada Banja Luka, koji su preduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Rad na dokumentiranju ovog predmeta je u toku, a prikupljeni dokazi će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti dostavljeni Okružnom tužilaštvu Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije